Backlund Ecology logo

Saga Space Architects

Lunark månehabitat 


"Experimentet: 60 dage på månen".


Vores måske mindste reference projekt med et toilet i en månebolig på kun 4,5 m2 er nok samtidig et af de mest omtalte, fotograferede og filmede projekter, som vi har bidraget til.


Efter test af pladsforhold og efter prøvesidning af såvel vores Separett Villa 9010 som vores Separett Weekend 7010 i det meget lille indgangshjørne valgtes på grund af den meget begrænsede plads Weekend 7010 til projektet. Vores helt nyudviklet, smukke og kompakte toilet Tiny®bySeparett er netop konstrueret til steder med meget begrænset plads.


Sebastian og Karl har udtalt følgende om vores rådgivning og toilettet, efter de er vendt hjem fra Grønland:


"Toilettet var en af de største bekymringer, inden vi drog afsted på vores ekspedition: ville lugten irritere os over lang tid i et lille rum? Med den professionelle hjælp fra Backlund Ecology viste det sig ikke at blive et problem - det var super nemt at installere deres toilet og tage det i brug. Tørtoilettet fungerede upåklageligt, selv i det hårde, arktiske miljø, hvor vi brugte så mange timer indendørs, og der var ingen lugt til at irritere os."


Se de 6 afsnit på DRTV om Sebastian og Karl-Johans tur til "månen" her:

"Eksperimentet: 60 dage på månen"


I et af de 6 afsnit, hører man dem bl.a. sige at toilettet er "pissegodt"


De havde dog den udfordring, at den eksterne urinbeholder blev udsat for en lavere temperatur end de havde regnet med og derfor frøs.


Netop denne udfordring, har vi taget højde for i udviklingen af det nye Tiny®bySeparett, som findes i en udgave med integreret urinbeholder.


Læs mere om vores bidrag til projektet på Linkedin her:


Del 1

Del 2

Del 3


LUNARK -Tilbage fra Grønland 


På vej til Qaanaaq, månen og mars - og måske også til dit badeværelse, toilet og køkken - Nyhedsbrev 3/2020


LUNARK Building and testing a Moon Habitat in Quaanaaq North Greenland