Backlund Ecology logo

Tiny House "Det lille potentiale"


Det her er Marie og Peters Tiny House "Det lille potentiale", som huser Separett Villa 9010 toilettet fra Backlund Ecology.

 

Parret, som har en baggrund som henholdsvis Permakultur- og bæredygtighedsunderviser og Friluftsvejleder og kitesurfunderviser, havde ingen tidligere erfaring med at bygge, da de påbegyndte deres lille "store" Tiny House byggeprojekt “Det lille potentiale”.

 

For Marie og Peter var drømmen at skabe flere muligheder i fremtiden og at leve efter deres værdier ved at begrænse deres boligareal og dermed forbrug, klimaaftryk og omkostninger.

 

Deres Tiny House på hjul er indvendigt 20 m2 + sovehems.

 

Huset er bygget af åndbare materialer, lervægge isoleret  med træfibre og ventilationsvinduer. De store vinduer er placeret så solen fra syd passivt kan opvarme lervæggene om vinteren samtidigt med at det store vinduesareal giver en tæt kontakt med udelivet inde fra

huset.

 

Marie og Peters Tiny House er på hjul, da de drømmer om at have fleksibilitet i form af at kunne flytte huset i nærheden af et eventuelt drømmejob eller hen til det perfekte spot et sted i naturen.

 

De beskriver selv friheden i et Tiny House således: "Får vi engang lyst ned at gå ned i tid, arbejde på frivillige projekter eller starte en lille virksomhed, så er udgangspunktet i vores Tiny House en god start, hvor man ikke er afhængig af en indkomst fra dag 1. Simplicitet og minimalisme er målet, og vi finder stor lettelse og frihed i at have overblik og vide alle de ting man ejer er værdifulde."

 

Se deres byggeproces i programmet “Vores første hus” via linket her: https://www.dr.dk/drtv/se/vores-foerste-hus_-droemmen-om-at-leve-smaat_181479


Læs mere om "Det lille Potentiale" her:


Separett Villa 9010 - Det lille potentiale


Separett Villa - Det lille potentiale


Det lille potentiale


Det lille potentiale